En leende elev iförd kockmössa

Anpassad gymnasieskola – Hotell, restaurang och bageri

Hotell, restaurang och bageriprogrammet är för dig som har intresse av att laga mat, baka, skapa och samarbeta med andra.

Programmet är inriktat mot matlagning och innehåller både teoretiska ämnen och praktik. Du arbetar i team och studerar bland annat livsmedelskunskap, näringslära samt hygienbestämmelser. Utbildningen förbereder dig för
arbetslivet och efter avslutad utbildning får du betyg. Programmet kan även läsas som lärling där minst hälften av utbildningen genomförs ute på arbetsplatser.

Anpassad gymnasieskola

Utbildningen är fyraårig och du får en individuell studieplan med ett personligt utformat schema. Arbetsplatsförlagt lärande (APL) är en viktig del i programmen och efter utbildningen har du möjligheter till fortsatta studier på Komvux eller folkhögskola.

Tillsammans skapar vi nya vägar för att du ska växa som människa och få fyra utvecklande år i en trygg miljö, samtidigt som vi arbetar mot ett så självständigt och aktivt vuxenliv som möjligt.

Här hittar du information om vilka ämnen du läser under din studietid. Totalt läser du 2500 poäng, fördelat på tre år.

Gymnasiegemensamma ämnen

Ämnen

Poäng

Engelska Nivå 1

100

Estetisk verksamhet Nivå 1

100

Historia Nivå 1

50

Idrott och hälsa Nivå 1

200

Matematik Nivå 1

100

Naturkunskap Nivå 1

50

Religionskunskap Nivå 1

50

Samhällskunskap Nivå 1

50

Svenska/Svenska som andraspråk Nivå 1

200

Programgemensamma ämnen

Ämnen

Poäng

Hotell Nivå 1

100

Måltids- och bransch Nivå 1

200

Måltids- och bransch Nivå 2

200

Måltids- och bransch Nivå 3

100

Programfördjupning

Ämnen

Poäng

Arbetslivets villkor Nivå 1

100

Matupplevelser Nivå 1

100

Frukost och buffé Nivå 1

100

Frukost och buffé Nivå 2

100

Bageri och konditori Nivå 1

100

Bageri och konditori Nivå 2

100

Servering Nivå 1

100