Varför Hagagymnasiet?

På Haga är gemenskapen viktig, här finns en omtanke för varandra. Med engagemang och glädje utbildar vi dig inom det du brinner för.

Det här får du på Haga

På Hagagymnasiet är gemenskapen viktig. Här har du vännerna nära hela dagarna. Alla känner igen varandra och hälsar på morgonen. Här känner du dig sedd och respekterad för den du är och det skapar trygghet.

Vi är måna om att du ska trivas och må bra hos oss. Våra värdeord på skolan är omtanke, samarbete och möjligheter. Det präglar stämningen på Haga och det är det som vi kallar för Haga-andan.

Lärarna på Hagagymnasiet har ett stort engagemang i alla elever. Vi vill utmana dig att utveckla din drivkraft, kunskap och nyfikenhet och hitta nya vägar och lösningar - så att du kan uppfylla dina egna mål och drömmar. Målet är att alla elever ska lyckas.

Med glädje, kunskap och kreativitet skapar vi en lärande miljö, där du som elev är medarbetare. Alla elever har en mentor och i varje klass finns minst två mentorer, som samarbetar kring eleverna, klassen och undervisningen. Tillsammans formar lärare och elever undervisningen, även om det är läraren som planerar lektionerna och har sista ordet kring undervisningen utifrån läroplanens ram.

När du kliver in genom dörrarna på Haga möts du av öppna lokaler med högt i tak. Det finns studieplatser runt om i skolans lokaler där du kan sitta och plugga. Mitt i skolans hjärta i den stora trapphallen finns vårt mysiga fik - Café BeHAGA. Här möts skolans elever och personal. På Café BeHAGA kan du köpa smörgåsar, kaffe, te, piroger med mera eller bara umgås med vännerna.

Alla våra utbildningar på Hagagymnasiet ger en bra och stabil grund att stå på. Vi erbjuder ett stort utbud av kurser, bland annat som individuella val.

Våra nationella program som du kan läsa:

  • Naturvetenskap
  • Samhällsvetenskap
  • Tvärvetenskap
  • Ledarskap – Barn och fritid

På Haga finns också introduktionsprogram för dig som inte har gymnasiebehörighet.

Läs mer om våra utbildningar

Vilken utbildning du än väljer på Haga kan du kombinera den med din idrottssatsning. Vi har ett helhetsperspektiv och erbjuder dig en bra gymnasieutbildning samtidigt som du kan satsa på din idrott. Läs om våra idrottsutbildningar:

Basket Riksidrottsutbildning (RIG)

Utbildningen riktar sig till elitsatsande ungdomar med höga mål på sitt basketspelande. Antagningen sker med fokus på dina utvecklingsmöjligheter som elitspelare. Stor vikt läggs på motivation och sociala färdigheter.

Basket Nationell idrottsutbildning (NIU)

Det här är utbildningen för dig som vill sikta högt mot en elitkarriär inom basket. Tillhör du toppskiktet i din årskull kan du söka till Haga BG som är en nationell basketutbildning i samarbete med Norrköping Dolphins.

Läs om Basketgymnasiet

Friidrott nationell idrottsutbildning (NIU)

Haga FG är en nationell friidrottsutbildning för dig som vill elitsatsa inom friidrott. Utbildningen bedrivs i samarbete med Tjalve Friidrottsförening.

Läs om Friidrottsgymnasiet

Lokal Idrottsutbildning (LIU)

Den här lokala idrottutbildningen kan du välja oavsett vilkenidrott du utövar. Profilen är öppen för utövare av såväl individuella idrotter som lagidrotter. Kravet är att din idrott är godkänd av Riksidrottsförbundet.

Läs om Idrottsgymnasiet

Det finns också möjlighet att välja den populära kursen Gym och friskvård som individuellt val.

Vi lever i en global värld, vilket gör oss på Haga måna om att ge våra elever chansen att skaffa sig interkulturella kunskaper. Därför har vi fokus på språkundervisning, EU-kunskap, globala teman och studieresor utomlands.

Besök oss inför gymnasievalet!

Under hösten och våren har du möjlighet att besöka Hagagymnasiet och få mer information om våra program och hur det är att gå hos oss. Ta chansen och besök så att du gör ett bra gymnasieval!

Öppet Hus

27 november kl. 17.00-19.30, Hagagatan 36

Öppet Hus på Förstärkt Individuellt Alternativ (FIMA)

16 januari kl. 17.00-18.00, Hagagatan 36

Prova på-dagar

28 januari och 30 januari kl. 09.00-12.30, Hagagatan 36

Drop In

22 april kl. 17.00-18.30, Hagagatan 36

Om gymnasievalet – så ansöker du

Mellan den 15 januari och den 15 februari är ansökningswebben öppen, det är under denna period du gör ditt gymnasieval.

Din ansökan gör du via gymnasiestudera.se. Där kan du också få mer information om viktiga datum, antagning, studieekonomi, studier efter gymnasiet och mycket mer.

Möt våra elever

Är du nyfiken på vad våra elever säger om skolan? Här kan du se filmer där våra elever berättar om skolan.

Vill du ha mer information från oss?

Fyll i en intresseanmälan så kontaktar vi dig