Elev springer på löparbana

Friidrottsgymnasiet

Ge dig själv en unik möjlighet att kombinera ditt friidrottsintresse med en heltäckande gymnasieutbildning. Välj vårt NIU Friidrottsgymnasium.

Haga Friidrottsgymnasium – en nationell idrottsutbildning

Haga Friidrottsgymnasium är en Nationell Idrottsutbildning (NIU) som har ett helhetsperspektiv och erbjuder dig en bra gymnasieutbildning som du kan kombinera med elitsatsning inom friidrott. Ge dig själv en unik möjlighet att sikta högre med din friidrott och kombinera det med en gymnasieutbildning på en av Norrköpings populäraste skolor.

Du får både individuellt anpassad träning och teoriundervisning på skoltid som kommer att utveckla dig som idrottare. Friidrottsgymnasiet sker i samarbete med föreningen Tjalve friidrott, och våra tränare har lång erfarenhet av att coacha friidrottare och vet vad som krävs för att nå elitnivå. Vi samarbetar också med instruktörerna och lärarna på det etablerade Basketgymnasiet.

Omtanke är ett av våra absolut viktigaste ledord på Hagagymnasiet. Vi vill ha en bra gemenskap där alla känner sig välkomna och det handlar inte enbart om idrotten. För att må bra och kunna få energi för att orka med studier och träning behövs också en sund inställning till kost och hälsa. Vi bryr oss om varandra och tillsammans skapar vi trygghet och trivsel.

Som elev på Haga Friidrottsgymnasium kan du välja på alla program som Hagagymnasiet erbjuder:

  • Samhällsvetenskap
  • Naturvetenskap
  • Ledarskap - Barn och fritid
  • Tvärvetenskap (Natur- eller Samhällsvetenskap).

Oavsett vilket program du än väljer så har du en spännande framtid för dig. Om du väljer ett program på Haga får du gå i samma klass som dina nya träningskamrater.

Skulle det program du vill läsa inte finnas på Haga har vi ett samarbete med de andra kommunala gymnasieskolorna i Norrköping. Utöver de ämnen som ingår i ditt program läser du ämnet specialidrott där det ingår bland annat tränings- och tävlingslära.

Om du vill gå på Hagas Friidrottgymnasium söker du via Svenska friidrottsförbundets sida och väljer NIU Norrköping. Ansökningen sker i två steg: Först söker du till NIU Friidrott före den 1 december, via Friidrottsförbundets ansökningssida – se länk nedan. Senast 23 december ska du ha fått svar eller ha fått komma på tester/intervjuer hos oss, och när du har fått besked om du har kommit in söker du sedan till det program du vill gå.

Alla programmen på Haga går att kombinera med NIU Friidrott. Vissa program, i huvudsak de studieförberedande, på de andra kommunala skolorna i Norrköping, kan också gå att läsa på. Fråga, så hjälper vi dig att hitta rätt.

Låter det här intressant?

Du kan läsa mer om NIU Friidrott på Svenska Friidrottsförbundets webbplats.

Ansök till Friidrottsgymnasiet.

Hagagymnasiet har ett elevboende för de elever som bor i en annan kommun och har lång resväg till skolan. Elevboendet ligger bredvid Stadium Arena där vi tränar inomhus under vintertid. Där finns också en av Sveriges finaste utomhusarenor för friidrott där vi tränar när vädret tillåter. Vårt elevboende är mycket populärt och många vill bo där så om du är intresserad bör du skicka in en ansökan om ett rum så snart ansökningsperioden öppnar i februari.

Om du vill ställa dig i kö för att få rum hos oss under läsår 2022/2023 så fyller du i Ansökan om rum läsåret 22/23.

Dokument och information:

Hyror för läsåret 2022–2023 Pdf, 79.7 kB.

Regler 2022–2023 Pdf, 164.1 kB.

Träffa William som berättar om skolan och utbildningen