Felsidor

För att felsidor ska kunna visas med rätt skolas inställningar så krävs det en hel del uppsättning.

Text innehåll

Text innehållet är identiskt på alla skolor och kan ändras genom att följa denna länk.

Lokala felsidor

Varje skola bör ha en egen felsida. Denna sida kan kopieras ifrån en befintlig skola, tillexempel denna. Sidan måste placeras någonstans under skolans huvudsida i sidträdet för att få rätt inställningar. På skolans huvudsida sätter man sedan metadatat Avancerade inställningar / Felsida till den sida som man just skapat. Varje felsida har en skriptmodul som lägger in innehållet ifrån sidan Felsida Innehåll. Utöver detta så finns det möjlighet att lägga in specifikt innehåll som enbart ska gälla på den skolans felsida.

Fallback sida

Vid dom tillfällen då det inte kan avgöras vilken skola man försöker hämta en existerande sida ifrån så används innehållet ifrån denna sida.

Teknisk information

Husets felsida ska vara inställd att gå till följande sida. På denna sida ligger en webbapp som hanterar hämtning och visning av felsidans innehåll beroende på om en matchning kan göras eller ej. Webappen har endast en inställning, och det är för att sätta sidans titel.

Matchning mot rätt skola

Matchningen görs mot URL'en. Det betyder att så länge man försöker gå till en sida som ligger under skolans huvudsida så kan matchingen göras. Exempelvis https://skolwebb-test.norrkoping.se/komvux/denna_sida_existerar_inte. Men om en förfrågan görs direkt mot roten så finns inte möjligheten att avgöra vilken undersida man försöker nå. Exempelvis https://skolwebb-test.norrkoping.se/denna_sida_existerar_inte. I detta fall så kommer fallback sidan att användas.

Temafärger

På det sätt som felsidornas innehåll hämtas så sätts inte temafärgerna automatiskt, utan detta måste göras manuellt och hanteras i webbappen. För att detta ska kunna fungera automatiskt så måste temats CSS klass vara utformat korrekt. Se sidan Temafärger för mer information angående detta.

Senast ändrad: 2022-05-04 08:15:38