Varför De Geergymnasiet?

Är du intresserad av konst, kultur, språk, samhälle, film, dans, teater och musik? Då är De Geergymnasiet en skola för dig.

Det här får du på De Geer

Vi på De Geergymnasiet erbjuder fyra nationella program:

  • Estetiska programmet
  • Hotell- och turismprogrammet
  • Humanistiska programmet
  • Samhällsvetenskapsprogrammet

Inom de här programmen kan du välja att fördjupa dig inom film, konst, dans, teater, musik, event- och resor, beteendevetenskap, medier och kommunikation eller samhällsvetenskap.

På De Geer finns också Nationell idrottsutbildning (NIU) i fotboll där du kan kombinera din gymnasieutbildning med en elitsatsning, och anpassad gymnasieskola med två nationella program och ett individuellt program.

Oavsett vilket program du som intresserar dig får du en utbildning av hög kvalité som ger dig möjlighet att utforska och undersöka olika perspektiv och kreativa uttryck. Du får tänka stort och smått, nytt och brett, ifrågasätta och se saker från olika håll. Det gör att du utvecklar din kreativitet, växer som människa och får kunskaper och insikter som du har nytta av i framtiden.

Läs mer om våra utbildningar

Hos oss får du vara i en konstnärlig och historisk miljö som inspirerar. Våra elever och vi som arbetar på skolan är mycket stolta över våra vackra lokaler.

Skolan ligger centralt, intill Södra promenaden i Norrköping. Du kanske redan har lagt märke till eller gått förbi den pampiga huvudbyggnad med texten Högre Allmänt Läroverk.

Atmosfären hos oss präglas av öppenhet, gemenskap och glädje. På De Geer får du vara som du är och göra dina tankar till något verkligt.

Våra lärare har ett högt engagemang i alla våra elever och sätter stort värde i att just du ska lyckas, utvecklas och nå dina mål. Flera av våra lärare är verksamma i kreativa branscher eller har lång erfarenhet från till exempel besöksnäringen.

Prova på-dagar och Drop In på De Geer

Välkommen att besöka oss på Prova på-dagar! Under de här tillfällena har du möjlighet att ställa dina frågor om utbildningar, prata med elever och lärare och se skolans lokaler.

Datum och tider Prova på

Tisdag 30 januari och torsdag 1 februari klockan 9.00–12.00 på Nygatan 68

Datum och tider Drop In

Torsdag 18 april kl. 17.00-18.00 på Nygatan 68

Om gymnasievalet – så ansöker du

Mellan den 15 januari och den 15 februari är ansökningswebben öppen, det är under denna period du gör ditt gymnasieval.

Din ansökan gör du via gymnasiestudera.se. Där kan du också få mer information om viktiga datum, antagning, studieekonomi, studier efter gymnasiet och mycket mer.

Möt våra elever

Är du nyfiken på vad våra elever säger om skolan? Här kan du se filmer där våra elever berättar om skolan.

Vill du ha mer information från oss?

Fyll i en intresseanmälan så kontaktar vi dig