Alfredsson Transport

För Alfredsson Transport handlar samarbetet med Bråvallagymnasiet om att få den kompetensen man behöver.

Erik Alfredsson driver företaget som samarbetar med Bråvallagymnasiet. Han berättar att representanter från företaget sitter med i programrådet för transport. De tar också emot elever på arbetsplatsförlagt lärande, APL. Fem av de anställda är APL-handledare, som utbildar gymnasieelever och elever från vuxenskolor.

En man som arbetar på Alfredsson Transport.

Erik Alfredsson

Varför är det viktigt för er att samarbeta med skolan?

Det är väldigt viktigt för oss som företag att samarbeta med skolan. Först och främst för att få ut det vi vill ha, våra krav. Det kan vara svårt för skolan att bli uppdaterad kring det senaste inom en bransch och hänga med i vad branschen behöver. Det handlar inte bara om fordon utan även om den senaste tekniken. Utveckling pågår hela tiden, olika tjänster utvecklas inom yrken, olika fordonskombinationer, mm. Därför är det viktigt att vi från branschen ställer upp för skolan. Det handlar ju om att vi ska få den kompetensen vi behöver. Vi behöver också bidra till att få fler sökande till vår bransch.

Vad tycker du är det bästa med transportbranschen? Varför ska man välja transportprogrammet generellt?

Det är ett fritt yrke under eget ansvar. Du kan träffa många människor, om du vill och välja vilka tider du jobbar. Det finns också många olika varierande yrken inom branschen.